Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta szarlotka zawsze się udaje, jest krucha i smakuje wybornie.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14668
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 161
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 71
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14668
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 161
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 71
Składniki
Wykonanie farszu jabłkowego: Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, posypać cynamonem i cukrem i smażyć cały czas mieszając, gdy jabłka puszczą sok, zdjąć z ognia i ostudzić. Wykonanie ciasta: Cukier puder, 1 cukier waniliowy, margarynę utrzeć mikserem na jednolitą masę, następnie dodać 3 żółtka wrzucać po jednym i na koniec dodać całe jajko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy miksując na wolnych obrotach. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć kupkami połowę ciasta równając nie regularnie. Następnie wyłożyć farsz jabłkowy i przykryć drugą połową ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut, aż placek się zarumieni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem SMACZNEGO.