Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka cynamonowa z kokosem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Bułki pokrój na cienkie kromki, zalej mlekiem. Tortownicę natłuść, cienko posyp wiórkami kokosowymi. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych ocz kach. Posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj. Do miękkich bułek wbij jajka, zamieszaj. Masę podziel na 3 części.
Spód tortownicy wyłóż jedną częścią masy bułkowej, ułóż połowę jabłek. Ponownie ułóż pół bułek, wyłóż resztę jabłek. Przykryj resztą masy. Masło stop, skrop szarlotkę, posyp resztą wiórków. Piecz ok. 30 minut w 160°C. Posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie