Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna szarlotka,przepisa mam z kanalu Hiszpania od Kuchni. Po wiecej inspiracji zapraszam na You Tube kanal Slodki Smak Pasji
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 910
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 910
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Mąkę,proszek do pieczenia,mleko ,cukier,żółtka i masło.
Wszystkie składniki razem zagniatamy lub wyrabiamy w mikserze na jednolita mase.
Ciasto dzielimy na połowe,jedna cześć ciasta, zawijamy w folie spozyczą i wkładamy do lodówki.
Piec nagrzewamy do 180 stopni góra/dól.
Druga cześć ciasta rozwalkujemy i wylożymy na standardową blaszke,wylożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku przez 10 min. W tym czasie obieramy jabłka i scieramy na na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłka przekladamy do garnka i podsmazymy z cynamonem.Nastepnie zostawimy do ostygniecia.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno. Na podpieczony i wystygniety spód wykladamy wystygniete jabłka,ubite na sztywno białka. Na góre scieramy na tarce na grubych oczkach ciasto z lodówki.
Szarlotke pieczemy przez ok.40 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!