Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna , pachnąca , chrupiąca szarlotki
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
stopić masło i lekko ostudzić , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , cukrem waniliowym i zwykłym cukrem , dodać masło i żółtka zagnieść kruszonkę ,
blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić 2/3 kruszonki, jabłka obrać i pokroić , wymieszać z 2 łyżkami cukru , sokiem i skórką z cytryny , można dodać cynamon jabłka wyłożyć na ciasto i posypać resztą kruszonki piec 50 min w tem 180c