Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Do miski wsypać cukier, jaja, margarynę. - wymieszać. Dosypać mąkę oraz proszek do pieczenia i dalej mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Obrać jabłka i zetrzeć na tarce. Dodać do nich cukier, bułkę tartą i cynamon.
Na blasze układać ciasto (trochę zostawić na ułożenie na wierzchu) a na nim jabłka. Na wierzch ułożyć pozostałe ciasto.
Blachę z ciastem piec w piekarniku w temperaturze 180 st C przez ok 1 godzinę.
Po upieczeniu wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.