Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten piernik jest po prostu genialny. Zrobiony jest z prostych produktów, a do tego jest obłędnie smaczny. Wygląda bardzo oryginalnie i ciekawie, na pewno zaskoczysz swoich gości, przygotujesz go w kilka minut a zapach z pieczenia będzie unosił się po całym domu. W sam raz do świątecznej filiżanki kawy
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 89
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę wsypuję do miski, dodaję sodę oraz kakao i dokładnie mieszam. 2. Margarynę rozpuszczam i studzę. Śliwki suszone zalewam gorącą wodą i odstawiam na bok. 3. Białka oddzielam od żółtek, ubijam mikserem razem cukrem, dodaję żółtka i przyprawę do piernika, chwilę miksuję.
4. Następnie cały czas miksując dodaję stopniowo na przemian pozostałe składniki, mąkę, margarynę, mleko i ponownie mąkę, margarynę, mleko, aż do wyczerpania składników.
5.Na koniec ciasto łączę z powidłami mieszając delikatnie łyżką i wylewam do formy. 6. Piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
7.Po upieczeniu, układam na wierzch ciasta pokrojone drobno, wcześniej namoczone śliwki suszone.
8. Czekolady dzielę na mniejsze kawałki, przekładam do rondelka, wlewam śmietanę i pięć minut gotuję do chwili zagotowania. 9. Polewę z czekolady wylewam na śliwki suszone.
10. Ciasto chłodzę w lodówce około godziny. 11. Gotowe, smacznego.