Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel ze śliwkami dla wybrednych"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6496
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 143
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1120
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6496
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 143
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1120
Składniki
Do miski wsyp mąkę, sól, wbij jajko, wlej mleko, dodaj ocet i masło. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 20 minut. Śliwki pokrój na połówki, usuń pestki, pokrój.
Ciasto rozwałkuj cienko, posmaruj stopionym masłem i posyp bułką tartą. Wyłóż śliwki, posyp cynamonem i zwiń w rulon. Posmaruj łyżką rozpuszczonego masła i piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień