Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel jabłkowy z sosem czekoladowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Wymieszaj je z ricottą, cukrem pudrem i imbirem.
Rozpuść masło i posmaruj nim rozmrożone płaty ciasta francuskiego. Podziel masę jabłkową na 6 porcji i ułóż na krótszych brzegach ciasta. Zawiń kolejno strudle. Posmaruj po wierzchu resztą masła, posyp migdałami. Wstaw do piekarnika, piecz 20 minut.
Wymieszaj i rozpuść na małym ogniu czekoladę, śmietanę, esencję i brązowy cukier. Gotuj 5 minut, aż powstanie gładki sos. Polej nim gorące strudle.
Dla 6 osób, czas 45 min, 4 zł porcja, 712 kcal.Źródło: Olivia