Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla z migdałami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Rozwałkuj rozmrożone ciasto francuskie. Mak opłucz, zalej wrzątkiem, gotuj na małym ogniu 20 minut, osącz na gęstym sicie. Zmiel mak trzy razy w maszynce do mielenia mięsa, zmiel też migdały. Wymieszaj mak z migdałami, dodaj cukier puder, rodzynki, posiekane orzechy włoskie. Do masy możesz dodać także smażoną skórkę pomarańczową.
Masę makową rozprowadź na cieście. Zwiń w rulon, końce podwiń, aby masa nie wypadła. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień