Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto drożdżowe z truskawkami. Idealnie do szklanki mleka. Polecam wypróbowanie przepisu.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 477
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 477
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1, 5godziny. Truskawki dzielimy na mniejsze części. Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy truskawki i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Rulony układamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy pudrem. Smacznego ;)