Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Snickers to smakowita wariacja na temat popularnego batona. Amatorzy słodkości mogą dodatkowo oblać je warstwą czekolady mlecznej (wcześniej roztopionej w niewielkiej ilości słodkiej śmietany). Poniżej znajdziesz przepis na nieco „odchudzony” wariant.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Oddziel żółtka 4 jaj od białek. Ubija białka na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodaj cukier, a następnie po jednym żółtku. Wymieszaj masę jajeczną szpatułką z przesianą przez sitko mąką, kakao i proszkiem do pieczenia.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach około 25x25 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 30 minut (do suchego patyczka).
Rozprowadź proszek na budyń w niewielkiej ilości mleka. Resztę zagotuj z dodatkiem masła i cukru waniliowego. Dodaj wymieszany z mlekiem budyń do wrzącego mleka. Gotuj przez chwilę, cały czas mieszając – aż budyń zgęstnieje. W osobnym naczyniu utrzyj żółtko z cukrem. Połącz ze zdjętym z palnika budyniem. Odstaw do wystudzenia.
Podgrzej lekko masę kajmakową. Wymieszaj z orzeszkami ziemnymi. Przetnij na dwa blaty przestudzone ciasto. Przełóż kremem. Na wierzch wyłóż masę kajmakowo-orzechową. Wstaw ciasto Snickers na kilka godzin do lodówki.