Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1177
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1177
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Kruszonka Mąkę przesiej z proszkiem, dodaj cukier, masło i żółtka, zagnieść kruszonkę. Podziel na pół.
Białka ubij z cukrem i szczyptą soli, dodaj budynie a następnie śmietany, delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół kruszonki, wyrównaj i lekko dociśnij, wylej masę śmietanową, na wierzch wysyp pozostałą kruszonkę.
Piec w temperaturze 180 st. około 40-45 minut do zrumienienia kruszonki. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.