Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! łatwe!
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Składniki
Uformowane gałki lodów układamy na owiniętej w folię aluminiową desce do krojenia. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.
Jajka ubijamy z cukrem pudrem.
Pokruszone płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( dokładnie! )Czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ".
Wstawiamy na kolejną godzinę do zamrażarki.
W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej.
Każdą kulkę ( osobno! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor.
Podajemy np. z sosem adwokatowym lub musem truskawkowym.Pycha!!!
Z zewnątrz chrupiąca kokosowa skórka , a w środku zimne kremowe nadzienie ...