Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smakowity miodownik"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6532
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6532
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z sodą, przyprawą i solą. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po jednym żółtku, cały czas ucierając masę. Następnie wlej porcjami miód i wsyp mąkę. Domieszaj śmietanę. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy.
Wymieszaj i przełóż ciasto do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz w 170°C przez 60-65 minut. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
Przełożenie: powidła zagotuj. Wsyp galaretkę, dobrze wymieszaj. Gdy masa przestygnie, przełóż nią blaty ciasta.
Kremówkę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, odstaw na 3 minuty i polej piernik. Udekoruj pomarańczą, cynamonem i anyżem.Źródło: Naj