Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny orzechowiec z kawą- wyśmienite, pracochłonne ciasto z dobrą masą kawową, kruchymi i orzechowymi blatami!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 73
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 132
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 73
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 132
Składniki
Ciasto: Z maki pszennej, margaryny, cukru pudru, proszku do pieczenia, żółtek i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i upiec trzy cienkie placki do 10 minut każdy. Temperatura 180 stopni. Ciasto orzechowe: Pianę ubić wraz z cukrem. Wsypać mielone orzechy i upiec dwa placki do 25 minut każdy, foremka 25/36. W temperaturze 180 stopni. Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozpuszczamy kawę, mąkę i żółtka, wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie: Ciasto orzechowe- masa-ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto- masa- ciasto orzechowe- masa- potrzepać kakao.