Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie pierniczkowe sarenki"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6658
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6658
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj cukier, żółtko, miękkie masło, przyprawy korzenne do piernika, sodę oraz miód. Zagnieć ciasto, odłóż na 24 godz. do lodówki. Wyjmij i ponownie zagnieć.
Ciasto rozwałkuj na płat o grubości ok. 3 mm. Foremkami wycinaj zwierzątka lub inne figurki. Układaj je na pokrytej pergaminem blasze i piecz partiami 15-20 min w temperaturze 180 st. Po wyjęciu ostudź ciasteczka i udekoruj lukrem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 190 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety