Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodka lazania pod bezą"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2039
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7233
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 174
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2039
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7233
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 174
Składniki
Płaty lazanii wkładaj partiami do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Wyjmij z garnka, rozkładaj pojedynczo na desce. Każdy płat przekrój na mniejsze części równej wielkości. Posyp je cukrem pudrem.
Truskawki oczyść, osusz, odszypułkuj, pokrój na mniejsze części. Galaretkę przygotuj wg przepisu. Białka ubij na sztywno z cukrem i sokiem z cytryny. Przełóż do szprycy, wyciśnij na blachę. Piecz bezy ok. 20 min w 160 st.
Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj warstwą truskawek. Każdą warstwę polej tężejącą galaretką. Dekoruj bezami i prażonymi płatkami migdałów.
Porcja – 350 kcal, cena 2,50 zł, czas około 30 minut.Źródło: Świat kobiety