Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sezamowe kulki z wiśniami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 853
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 121
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 143
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 853
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 170
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Składniki
Suszone wiśnie posiekaj drobno, połowę odłóż, resztę umieść w misce. Ciasteczka włóż do worka foliowego, zawiąż. Pokrusz za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa. Okruszki wsyp do miski z posiekanymi wiśniami.
Dodaj posiekane drobno migdały, dżem wiśniowy oraz słodkie mleczko (np. z tubki). Starannie zagnieć masę. Formuj z niej kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układaj na tacce lub talerzu. Odstaw do stężenia.
Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Upraż na niej sezam (ok. 5 dag). Dodaj resztę posiekanych wiśni, chwilę ogrzewaj. Zdejmij z ognia, ostudź. Kulki obtaczaj w mieszance sezamu i wiśni.
Czas ok. 40 min; porcja – 70 kcal, cena 20 gr.Źródło: Świat kobiety