Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie sernika z makowce pyszne ciasto polecam
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Cukier puder ,margarynę ,mąkę i jajko daję do miski zagniatam kruche ciasto i wykładam blachę wyłożoną papierem do pieczenia .
Masę makową daję do miski do niej 2 jajka ,kasze mannę ,cukier i ucieram całość
Utarty mak wykładam na ciasto w blaszce równam
Masa serowa ;do miski 1 szkl cukru,4 jajka ubijam na gładką masę dodaję 150 gr miękkiego masła lub margaryny i 1 kg sera ,budyń i mąkę ziemniaczaną ucieram całość na puszystą masę.
Masę serowa wykładam na masę makową i piekę około 50 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu należy pamiętać każdy piekarnik piecze inaczej
Polewa ; do garnuszka daję 2 łyżki masła ,2 łyżki wody ,2 łyżki cukru ,2 łyżki kakao rozpuszczam składniki polewy nie gotuję i odstawiam do ostygnięcia i masa zgęstnieje
Wystudzone ciasto polewam ostudzoną polewą i posypuję wiórkami lub dowolną posypką i ciast najlepiej na cała noc do lodówki