Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernikowa bomba z niespodzianką"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1225
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1222
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1225
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1222
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Do żelatyny dodaj 200 ml wrzącej wody i mieszaj, aż się rozpuści. Odłóż kilkanaście malin a resztę zmiksuj blenderem na gładki mus. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier puder oraz sok z cytryny, zmiksuj. Podziel na 3 części.
Do jednej części masy serowej dodaj mus malinowy oraz 1/3 przestudzonej żelatyny, wymieszaj. Dodaj 1/3 ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj. Lekko tężejącą masę malinową wlej do miski i wciśnij w nią nieco mniejszą miskę owiniętą z zewnątrz folią spożywczą (tak, by masa rozeszła się na boki i powstało wgłębienie). Wstaw do lodówki, by dobrze stężała.
Do drugiej części masy serowej dodaj 1/3 żelatyny oraz 1/3 ubitej śmietany, wymieszaj. Wylej na masę malinową, wstaw do lodówki. Do pozostałej masy serowej dodaj resztę żelatyny i ubitej śmietany oraz mak, dokładnie wymieszaj. Wylej na masę serową, delikatnie włóż w nią odłożone maliny, na wierzchu rozłóż biszkopty. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie