Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie.
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 169
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 231
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 97
Prosta , szybka i smaczna sałatka z pomidorów i ogórków z chili. Polecam
Odsłon: 2424
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 169
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 231
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 97
Prosta , szybka i smaczna sałatka z pomidorów i ogórków z chili. Polecam
Odsłon: 2424
Składniki
Zmielonymi pierniczkami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 30 cm. Docisnąć i skropić zimnym naparem kawowym. Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ucierać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz ubitą pianę. Wyłączyć robot . Delikatnie całość wymieszać i podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wylewać po 2 łyżki : raz jasną, raz ciemną masę na dno dużej tortownicy o wymiarach 30 cm. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia. Możemy oblać polewą czekoladową lub masą kajmakową i dowolnie udekorować. Możemy na upieczony sernik wyłożyć owoce i zalać galaretką. **Jeżeli chcemy by sernik był wyższy- pieczemy w mniejszej tortownicy **.