Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy. Ciężki i wilgotny. Dzięki ziemniakom długo zachowuje świeżość.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Składniki
Ziemniaki obierz z łupin. Pokrój na małe kawałki. Gotuj do miękkości. Twaróg zmiel w maszynce razem z przestudzonymi ziemniakami 3-krotnie (ja użyłam praski do ziemniaków). Białka oddziel od żółtek. Masło utrzyj przy pomocy miksera z cukrem. Cały czas ubijaj, powoli dodawaj mąkę i żółtka. Dodaj twaróg. Z białek ubij pianę. Delikatnie połącz z masą twarogową (najlepiej drewnianą łyżką). Masę wylej do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1 h w 200 stopniach C. W rondelku rozpuść czekoladę, 2 łyżki masła i 2 łyżki cukru. Polej ciasto. Udekoruj płatkami i żurawiną.