Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy, delikatny wilgotny sernik z orzeźwiającymi wiśniami i chrupiącą kruszonką
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 57
Składniki
Spód: Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować na piasek. Dodać stopione masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i docisnąć. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier, masło i rękoma zagnieść kruszonkę. Masa serowa: W misce ubić twaróg, cukier, cukier wanilinowy, jogurt i budyń na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Gotową masę serową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie
równomiernie posypać je kruszonką.
Piec w temp. 170 stopni przez około 80-90 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)