Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z wiśniami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6508
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1160
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6508
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1160
Składniki
Dno i boki tortownicy wyłóż papierem do pieczenia.
Zmielone herbatniki wymieszaj z roztopioną margaryną i wylep nimi dno formy do pieczenia. Schłodź w lodówce.
Zmielony twaróg połącz z jajkami, żółtkami roztartymi z cukrem, mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj płatki czekoladowe i całość delikatnie wymieszaj.
Nałóż masę na spód, pokryj wydrylowanymi wiśniami i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Ciepły sernik polej czekoladą.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 320
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Jedna porcja: 2 złŹródło: Super TV