Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 6
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 6
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciacho i wykładamy na dużą blachę.
Ser mielimy dwukrotnie dokładamy żółtka,połowę cukru kryształu,budyń, mąkę kartoflaną i 1 szklankę mleka wyrabiamy na gładką masę i dokładamy resztę mleka i olej,mieszamy
Z 5 białek ubijamy pianę razem z reszta cukru kryształu i delikatnie łączymy z masą serową.Gotową masę wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 st. około 45 minut.
Po tym czasie z pozostałych białek ubijamy pianę razem z 0,5 szklanki cukru pudru na koniec wmieszać łyżkę mąki kartoflanej i wykładamy na wierzch serniczka i pieczemy jeszcze 15 minut.Ja pozostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia w piekarniku...