Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z powidłami i pachnącą posypką kokosową. Piekę go od bardzo dawna, rodzina go uwielbia.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 130
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 130
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
ciasto- Wszystko oprócz mąki, zmiksować.Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera. Poskubać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(30x40).Palce maczać w mące i wyrównać.
. Posmarować ciasto powidłami śliwkowymi, albo jakąś marmoladą.
masa- Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do tego budynie i parę kropli olejku.Wszystko wymieszać mikserem. Wyłożyć na powidła.
Zmiksować masło z cukrem, dodać kokos i mąkę.Wszystko rozdrobnić ręką i rozsypać na sernik. Piec 60-70 min. w 175*. Pod koniec pieczenia,można przykryć papierem,żeby kokos się nie przypalił.
Można oprószyć cukrem pudrem albo polać roztopioną czekoladą w esy-floresy. Kroić na następny dzień.