Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z porzeczką na kruszonce"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
kruszonki rozgniatam w palcach (nie zagniatam ciasta, masa powinna się sypać!). Połowę kruszonki rozsypuję na dnie tortownicy wyłożonej pergaminem.
Twaróg ucieram z masłem, cukrami i jajkami na puszystą masę. Wsypuję budyń i wlewam mleko. Dodaję olejek, miksuję ok. 3 min. na najwyższych obrotach. Wylewam na blachę.
Rozsypuję na serniku umyte, osuszone porzeczki. Przykrywam resztą kruszonki. Piekę w temp. 180°C ok. 55 min (grzanie góra-dół). Sernik studzę przy uchylonych drzwiczkach.
75 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie