Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z poduszkami z jabłek"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Składniki
Ciastka skrusz na piasek. Masło rozpuść, zmieszaj z ciasteczkami. Dno tortownicy wyłóż papierem i wypełnij masą. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180°C na 8 minut. Twaróg, część cukru i masło utrzyj.
Do żółtek wsyp resztę cukru, utrzyj na puszystą masę. Mąkę, mannę i proszek zmieszaj. Zmiksuj twaróg, żółtka i sypkie.
Jabłka pokrój na ćwiartki. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, wymieszaj z resztą składników. Masę wylej na spód, ułóż na niej jabłka skórką do góry. Piecz godzinę w temperaturze 180°C. Posyp pistacjami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień