Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 169
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 169
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 218
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, żółtka, wymieszać. Wylać na blachę i piec ok. 35 min. Wystudzić. Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę i jaja roztrzepać, dodać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie ser. Margarynę zmiksować, dodawać po łyżce sera i dalej miksować. Połowę masy wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć połówki truskawek. Na truskawki dać II część masy. Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Jeszcze ciepłą dodać do truskawek. Wymieszać. Wylać na masę. Wstawić do lodówki.