Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-03-2012
Serniczki bez pieczenia sa latwe do wykonania, smaczne a dobor owocow zalezy od pory roku lub uznania. Mozemy takze wykorzystac owoce mrozone.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 25
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 25
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
Składniki
Biszkopciki wsypujemy do wolreczka foliowego - rozdrabniajac walkiem do ciasta. Tak rozkruszone wsypujemy do garnuszka z maslem i orzechami - podgrzewajac do rozpuszczenia sie masla. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dno formy wykladamy papierem do pieczenia i wykladamy mase.
Zelatyne zagotowujemy z cukrem i woda, nastepnie przestudzona laczymy z serkiem i jogurtem. Wykladamy na mase biszkoptowa.
Galaretke zagotowujemy dodajac do niej przygotowane wczesniej owoce. Objetosciowo owocow jest wiecej niz galaretki. Lekko przestudzona delikatnie wylewamy na serek. Chlodzimy w lodowce ok. 3 godzin.