Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z owocami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone zimne masło. Siekaj , aż powstanie drobna kruszonka. Dodaj jajko i zagnieć.
Wylep ciastem spód i 1,5 cm boków formy, wstaw do lodówki na 15 min. Piecz w 180°C 15-20 min na złoty kolor.
Do misy włóż twaróg, cukry i budyń, miksuj do połączenia się składników. Dodaj jajko i znów miksuj. Na upieczony spód wyłóż masę serową. Wierzch posyp 250 g jagód. Piecz 30 min. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Posyp resztą jagód.
Jagody możesz zastąpić borówką amerykańską, truskawkami lub wiśniami.Źródło: Takie jest życie