Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy sernik jest dobry nie tylko od święta, ale również na co dzień do popołudniowej herbaty, ten wzbogacony o nutę pomarańczy - pycha.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3855
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2295
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3855
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2295
Składniki
Składniki spodu zagniatamy na jednolitą masę. Ciastem wylepiamy dno wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy o wymiarach 25x30 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Studzimy. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę. Dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do czasu rozpuszczenia się cukru. Cały czas miksując dodajemy żółtka, oraz stopniowo margarynę. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wkrapiamy aromat. Na koniec wrzucamy skórkę pomarańczową, mieszamy dokładnie łyżką, po czym dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na upieczony wcześniej spód i pieczemy przez ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni C.