Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z masą krówkową"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Mąkę, cukry, proszek do pieczenia, jajka, kakao i margarynę posiekaj. Wyrób gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno i boki wyłóż ciastem, dno ponakłuwaj. Schłodź.
Masa: twaróg zmiksuj z cukrem. Wbijaj po jednym jajku, miksując. Śmietanę wymieszaj z mąką ziemniaczaną, wlej do masy serowej, połącz. Masę podziel na pół. Do jednej części dodaj masę krówkową, zmiksuj.
Na środek ciasta wylewaj na zmianę po łyżce białej i krówkowej masy. Wstaw do nagrzanego do temp. 175°C piekarnika. Piecz 60-70 minut. Po upieczeniu sernik zostaw w otwartym piekarniku aż przestygnie.
<strong>Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,50 zł
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie