Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest nasz ulubiony sernik.Rodzina uwielbia różne serniki, ale ten jest nr 1.
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6576
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5519
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6576
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5519
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/3 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i rozwałkować na blaszkę 25x42,lub wylepić. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dołożyć ser,wlać śmietanę i zmiksować. Przesiać budynie i zmiksować. Wylać masę na ciasto.
owoce-Odsączyć ,pokroić brzoskwinie i rozrzucić na serze.
Można też upiec z morelami.
Najpyszniejszy jest z mandarynkami.
Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na owoce.
Na górę rozsypać ta pozostawioną kruszonkę.
Piec ok.70 min.w 175*. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje. Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień.