Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce, takie jak maliny, idealnie nadają się do wszelkiego rodzaju deserów, jak choćby do sernika na zimno ;)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 97
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 290
Składniki
Ciastka zmiksować, dodać stopione masło i połączyć. Wyłożyć dno okrągłej formy. Maliny 400!!! g zagotować z dodatkiem połowy cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego pudru. Kremówkę połączyć z ostudzonymi malinami i na końcu namoczoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Masę przelać na ciasteczkowy spód i powsadzać pozostałe maliny
Ser zmiksować z pudrem i namoczoną, rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Dodać umyte borówki, wymieszać. Masę z borówkami przelać na stężałą masę malinową, ozdobić owocami i świeżą miętą.
Ciasto na noc schować do lodówki. A później tylko smaczna kawka i kawałek słodkości... Smacznego!