Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny sernik przyrządzałam wiele razy na różne uroczystości wszystkim gościom bardzo smakował!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Ciasto: Mak gotujemy na mleku ok. 30 min, co jakiś czas mieszając. Studzimy, osączamy 1 3-krotnie mielimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i ucieramy na puch. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kaszą,mieszamy. Dodajemy mak i jabłka oraz aromat, mieszamy. Białka ubijamy z solą, pianę dodajemy do masy, delikatnie mieszając. Masę wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Pieczemy 30-35 min. w temp. 180.st. C.
Masa serowa: Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody, studzimy. Ser miksujemy z cukrem pudrem, następnie dodajemy tężejącą galaretkę i drobno pokrojone brzoskwinie.
Przełożenie: Ciasto makowe przekładamy do foremki wyłożonej folią aluminiową tak, aby folia wystawała wysoko ponad ciasto. Tężejącą masę wylewamy na ciasto makowe (dzięki folii nie rozleje się na boki) i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto polewamy polewą lub posypujemy startą czekoladą.