Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z likierem pod cytrynową bezą"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 20
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 64
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 116
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 20
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 64
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z margaryną i resztą składników, zagnieć. Uformuj kulę, chłodź godzinę. Masa: twaróg zmiel, zmiksuj z margaryną, jajkami i żółtkami, wsyp cukier. Budynie rozrób z mlekiem, wlej do masy, dodaj skórkę pomarańczową, wyrób.
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder i sok z cytryny. Ciastem wylep blaszkę 29 na 40 cm, wlej masę serową. Piecz 40 min w 180°C. Rozsmaruj bezę, piecz 15-20 min.Źródło: Chwila dla Ciebie