Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto przygotować ciasto z kokosem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Składniki na ciasto należy dokładnie wymieszać ze sobą tak, żeby tworzyły gładką, żółtą masę. Białka pozostałego po 1 jajku nie wyrzucać. Blachę do pieczenia, najlepiej okrągłą, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą albo kaszą manną. Wyłożyć dno ciastem.
Jeżeli zakupiło się ser nie wymagający mielenia można od razu przejść do tworzenia masy serowej. Cukier, żółtka, jajka, cukier waniliowy utrzeć na bardzo puszystą masę, najlepiej przy pomocy miksera. Gdy masa osiągnie dobry wygląd powoli dodawać oliwę, a następnie ser, cały czas miksując. Budynie wymieszać z mlekiem – chłodnym, nie podgrzanym – i stopniowo dolewać do masy. W tym momencie można mieszać już łyżką, ponieważ masa jest dość rzadka i może chlapać na boki. Wymieszać i dodać rodzynki albo skórkę pomarańczową. Wylać na spód.
Piekarnik nagrzać do 170 st. Celsjusza. Włożyć do niego formę z ciastem na 60 minut i piec bez zaglądania do środka. Pozostałe białka trzeba ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać 4 łyżki cukru i wymieszać. Dodać kokos. Można dodać go tylko 10 dag lub więcej, jeżeli jest się wielbicielem tego smaku. Po upływie 60 minut, wysunąć formę z piekarnika i posmarować wierzch sernika pianą z wiórkami. Piec jeszcze przez 15 minut, aż pianka lekko się zarumieni. Smacznego!