Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z jabłkami w migdałach"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 23
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 718
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3769
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 431
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 23
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 718
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3769
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 431
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Jabłka obierz, pokrój na cząstki. W garnku stop 30 g masła. Dodaj 50 g cukru i sok cytrynowy. Włóż jabłka i duś 10 min. Odstaw do wystudzenia. Stop 150 g masła. Mąkę wymieszaj w miseczce z 100 g cukru i szczyptą soli. Wlej stopione masło. Zagnieć ciasto i schłódź w lodówce.
Tortownicę wysmaruj tłuszczem. Spód wylep ciastem. Twaróg zmiel i wymieszaj ze śmietaną, 150 g cukru oraz jajkami. Dodaj budyń i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj.
Jabłka odcedź, ułóż na cieście. Przykryj masą serową. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz w 175 st. C 30 minut. Posyp 3 łyżkami cukru i ułóż pokrojone w kosteczki masło.
Zwiększ temp. do 200 st. C i piecz 20 min. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 90 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień