Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z gruszkami na kakaowym spodzie"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy na ćwiartki i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Masło ucieramy z 6 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Wbijamy 4 jajka, dodajemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, kakao i mleko, wyrabiamy. Ciastem wykładamy blachę.
Żółtka oddzielamy od białek i dodajemy do twarogu, ucieramy. Dodajemy resztę cukru, śmietanę, budyń i wyrabiamy na gładką masę. Wsypujemy rodzynki, dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie mieszamy. Masę serową przekładamy na ciasto i wciskamy w nią połowę gruszek. Pieczemy 50 minut w 200oC.
Konfiturę podgrzewamy i smarujemy wierzch upieczonego ciasta, a następnie dekorujemy pozostałymi ćwiartkami gruszek.
Czas przygotowania 95 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 330 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia