Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z ciastem czekoladowym pojawiał się na stole właściwie tylko w święta, dwa razy do roku. Połączenie sera z czekoladowym ciastem jest po prostu rewelacyjne :) Polecam :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1107
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6491
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 140
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1107
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniatam ciasto konsystencji mokrego piasku, nie lepię kulki.
Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, dodaję stopniowo żółtka i po łyżce zmielony twaróg. Następnie wsypuję kaszę manną i cukier waniliowy. Wszystkie białka ubijam i dodaję razem z bakaliami do masy serowej. Całość najlepiej wymieszać łopatką.
2/3 czekoladowego ciasta wykładam na blaszce (25 cm x 40 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylewam masę serową i posypuję pozostałym ciastem. Sernik piekę w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Kiedy sernik jest gotowy, uchylam piekarnik, żeby ciasto mogło "się przyzwyczaić". A teraz spróbujcie poczekać, aż ostygnie :) Smacznego :)