Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i smaczny sernik nie tylko od święta.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 126
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 126
Składniki
Blacha 21 X 32 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Spód. Herbatnikami wypełnić spód blaszki. Masa budyniowa. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i wymieszać z budyniem i chwilę gotować. Lekko ciepły budyń wylać na ciastka. i posypać orzechami.
Sernik. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Kiedy masa będzie gładka i puszysta dodawać partiami ser, proszek budyniowy i aromat. Na końcu delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Ciasto wylać na budyń czekoladowy. Piec ok. 70 minut w 160 C.
Sernik studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.