Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka lat wstecz dostałam ten przepis od znajomej pani Reginki i od tamtej pory gości w każde święta na naszym stole. Podobnych przepisów jest wiele ale ten to mój ulubiony jest puszysty i mięciutki po prostu pyszny.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1105
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1105
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek,cukier, margarynę posiekać nożem dodać śmietanę,zagnieść szybko ciasto odłożyć na trochę do lodówki po schłodzeniu wyłożyć blachę Na ciasto wyłożyć odsączone z zalewy brzoskwinie /pokrojone na drobniejsze części / .
SER Zmielić w maszynce lub użyć sera z wiaderka. Żółtka utrzeć z cukrem dodać zmielony ser ,śmietanę ,ucierać dodać zapach ,budyń na koniec pianę / z białek z ciasta i z sera /. Ser wyłożyć na ciasto z owocami.
Z wiórek, margaryny i cukru zrobić kruszonkę,którą posypujemy wierzch ciasta.
Sernik pieczemy ok.60 min w temperaturze 180 stopni Smacznego