Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z zapisków sprzed kilkudziesięciu lat. Pyszny ,prosty w przygotowaniu sernik zadowoli każde podniebienie.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 31
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 31
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Składniki
Ser mielimy 2 razy i ucieramy wraz z żółtkami na puszystą masę. Dodajemy skórkę z cytryny. Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na sztywną pianę ,łączymy z masą serową. Wlewamy rozpuszczone ,ostudzone masło ,dodajemy rodzynki ,skórkę pomarańczową i przesianą przez sito mąkę ,delikatnie mieszamy. Przelewamy do tortownicy (26 cm) i pieczemy w temperaturze 160°C przez około 90 minut.