Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto czekoladowe i ser jak dla mnie znakomite połączenie. Sernik jest przepyszny! rozpływa się w ustach i zapewniam że długo nie poleży. Ja zrobiłam dwie warstwy bo mi się nie chciało więcej.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
ciasto: Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy masło, kakao, cukier, połamaną czekoladę. Podgrzewamy mieszając, do rozpuszczenia i wymieszania składników. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i razem z żółtkami dodajemy do ostudzonej masy czekoladowej; krótko mieszamy tylko do połączenia się składników. Białka odkładamy na bok.
masa serowa: krótko zmiksować tylko do połączenia składników: twaróg, żółtka, cukier, mąkę, budyń, zapach waniliowy, masło. Białka ubić na sztywną pianę razem z białkami pozostałymi z ciasta. Ubite białka podzielić na pół - pierwszą połowę wmieszać delikatnie do ciasta czekoladowego, drugą tak samo delikatnie do masy serowej.
Formę o wymiarach 22x34cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wylać połowę masy czekoladowej. Na nią łyżką wykładać masę serową, tworząc większe kleksy, które następnie przykrywamy masą czekoladową, potem serową, itd. do wykończenia obu ciast. Piec w temperaturze 175ºC około 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.