Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyprubowany i smaczny:) Galarteki według uznania, ale żeby były różnego koloru. Nie wiem właściwie dlaczego nazywa się "Sernikiem", ale zawsze tak było, więc tak podaję.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Posmarować masłem brytfannę (najlepiej okrągłą, a przynajmniej my takiej używamy) i wyłożyć na nią biszkopty tak, aby szczelnie ją zakrywały.
Pokropić je sokiem z brzoskwiń.
Rozrobić pierwszą galaretkę z serkiem i ostrożnie wylać to na biszkopty.
Kiedy będzie lekko tężeć, wylać na nią drugą, a potem zrobić to samo z trzecią (można użyć dowolnej ilości galaretek, ale optymalne są 3)
Jeśli ma się ochotę, można udekorować ciasto brzoskwiniami umieszczając je w galaretce zanim ta zdąży stężeć.
Wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc), aby dobrze stężało.
Smacznego!!!