Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik na święta
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6660
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6660
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Składniki
Ciasto Miękkie masło utrzyj z cukrem do białości dodając po jednym żółtku, ucierając dodaj po trochu mąki z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto , posyp kakao.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Zółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, budyń, rodzynki oraz olejki. Na koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na ciasto. Piecz około godziny w temperaturze 180 st.
Z podanych składników przygotuj polewę . Wystudzony sernik polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.