Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny na kazda okazje:)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Wszystkie skladniki na ciasto dobrze ugniesc,wyrobionym ciastem dobrze wykleic duza typowa sernikowa baszke,wczesniej posmarowana tluszczem.Masa serowa :twarog wlozyc do miski i miksowac na poczatku na malych obrotach pozniej stopniowo zwiekszac moc kolejno dodawacwszystkie skladniki z masy serowej.Calosc masy miksowac jeszcze ok.3min(konsystencja rzadkiej masy prosze sie nie przejmowac bo tak ma wygladac)Mase wylac na blaszke z wczesniej wyklejonym ciastem,wstawic do lekko nagrzanego piekarnika.Piec 45min w tem.180st.(pod koniec warto sprawdzic patyczkiem czy masa jest juz scieta,jezeli nie zwiekszamy czas pieczenia(w celu unikniecia brazowienia ciasta mozna przykryc pod koniec folia)
Gdy nasze ciasto jest juz prawie upieczone zaczynamy ubijanie bialek ,ktore wczesniej oddzielilismy od ciasta z pol szkl.cukru ,wyciagamy ciasto z piekarnika i w miare szybko wykladamy ubite bialka rozprowadzajac rownomiernie po calej powierzchni i wstawiamy spowrotem do piekarnika na ok.10-15 min i pieczemy na jasno-zloty kolor.po upieczeniu odstawiamy w chlodniejsze miejsce aby ,,rosa ,,mogla sie wylonic:)Ciasto najlepiej zrobic jest dzien wczesniej.Polecam robic ciasto z polowy skladnikow jezeli ktos nie lubi grubych spodow (jajek nie dzielimy na polowe zostajemy przy 2)Skladniki masy zostaja bez zmian.SMACZNEGO:))))