Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 319
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2414
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 319
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 2414
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Składniki
12 porcji, 20 min
Ciasteczka pokrusz. Masło stop, wymieszaj z okruszkami. Masą wylep spód tortownicy. Twaróg połącz z jajkami, cukrem, mąką, sokiem i skórką z cytryny. Ucieraj 3 minuty mikserem ustawionym na niskie obroty. Potem je zwiększ. Dolej śmietanę, ucieraj kilka minut.
Dwa kawałki folii aluminiowej ułóż na krzyż na blacie. Na środku postaw tortownicę ze spodem z ciasteczek. Unieś wystające kawałki folii, owiń nimi brzeg tortownicy. Na spód wyłóż 1/2 masy serowej i umyte owoce. Przykryj je pozostałą masą.
Formę ustaw w żaroodpornym naczyniu z wrzątkiem. Woda powinna sięgać do wysokości ok. 3 cm tortownicy. Sernik piecz godzinę w temp. 175°C. Schłodź. Udekoruj kisielem i karmelem.Źródło: Naj