Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na gorące dni i nie tylko
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Galaretki rozpuścić w 1,25 litra gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia.Na spodzie tortownicy o średnicy 28 cm ułożyć biszkopty.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem.Stopniowo dodawać serek,cały czas miksując,dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i przestudzoną i chwilkę jeszcze miksować aby żelatyna połączyła się z serkiem
Niewielką ilość serka rozsmarować na biszkoptach,na serek położyć truskawki,większe przekroić na pól i na truskawki wyłożyć resztę serka,na serek położyć jeszcze połówki truskawek.Włożyć do lodówki do stężenia. Zalać tężejącą galaretką.Włożyć do lodówki aby galaretka dobrze stężała